Blog

Test ECG de efort

Aceasta procedura ajuta la stabilirea riscului de a dezvolta boala cardiaca, dar adesea este nevoie de testari suplimentare pentru a fi siguri.

Procedura are un rol important in diagnosticarea unor simptome ingrijoratoare precum durerea in piept – in special in cazul persoanelor mai in varsta cu factori de risc pentru bolile de inima.

Cum functioneaza

Intr-un test de efort, pedalezi pe o bicicleta de interior care iti pune treptat inima la lucru tot mai intens. O electrocardiograma (ECG) inregistreaza ritmurile electrice ale inimii tale. Doctorul iti masoara si tensiunea arteriala si monitorizeaza daca ai simptome precum disconfort la nivelul pieptului sau oboseala. Modificari ale tensiunii, ale ritmului cardiac sau ale ECG sau simptome fizice care se inrautatesc ar putea indica o afectiune coronariana (cardiopatie ischemica): depuneri de grasimi (placi) care reduc fluxul de sange oxigenat catre muschiul inimii.

Testarea efortului nu diagnosticheaza cu precizie toate cazurile de boala de inima si uneori indica prezenta la persoane care nu au, în realitate, aceasta boala. Rezultatul testului poate fi folosit pentru a creste sau reduce probabilitatea existentei afectiunii coronariene.

19/09/2023 Cardiologie Brasov
About useradmin