Blog

Consult Cardiologic

Bolile cardiovasculare, adică acele boli care afectează inima și vasele de sânge, continuă să reprezinte principala cauză de deces la nivel global.

Un rol foarte important în prevenirea, diagnosticarea și tratarea la timp a acestora îl are consultul cardiologic. Din păcate, multe persoane neglijează importanța unor controale anuale de rutină, în special după o anumită vârstă. Deseori, vizita la medicul cardiolog este amânată chiar dacă au apărut deja primele simptome.

Ti-am pregatit cateva informații despre ce presupune un consult cardiologic, cand este acesta indicat si cum te pregatesti pentru el.

Ce presupune consultul cardiologic.

In general, un consult cardiologic presupune:

  • Anamneza, adică o discuție cu medicul pe tema simptomelor pe care le prezinți, a stilului tău de viață și a istoricului medical familial și personal;
  • Examinarea clinică și efectuarea mai multor teste și investigații de cardiologie pentru a verifica valorile tensiunii arteriale și ale ritmului cardiac.
  • Stabilirea planului de tratament, dacă este necesar. Pe baza informațiilor colectate, medicul specialist va stabili planul de tratament potrivit pentru tine, îți va recomanda investigații suplimentare sau, după caz, îți va spune ce trebuie să faci pentru a scădea riscul de a suferi de o boală de inimă.
10/09/2023 Cardiologie Brasov
About useradmin